Quan l’alegria és doble / Cuando la alegría es doble

Ahir al matí vaig anar a conéixer els fills d’una amiga meva. Ha tingut bessons.
Hi anava per veure a la mare, per veure els petits, i per assessorar-la en el porteig doble.
Hi anava per ajudar-la en la lactància. Disposada en donar-li algun consell, ja que em considero experta en el tema! 😀 aiiii

Ayer por la mañana fuí a conocer los hijos de una amiga mía. Ha tenido gemelos. Iba para ver a la madre, para ver a los pequeños y para asesorarla en el porteo doble. Iba para ayudarla con la lactancia. Dispuesta a darle algún cosejo, ya que me considero experta en el tema! 😀 Ayyyy

Pico al timbre i m’obre la porta. Descalça, amb una samarreta ampla i uns pantalons còmodes. Amb l’Oriol en braços.
Somric incrèdula quan em diu que m’estava esperant, que estava aguantant una mica els nens abans de donar-los el pit, perquè si munta el parapetu, com diu ella, no em pot obrir la porta.

Llamo a la puerta y me abre. Descalza, con una camiseta ancha y unos pantalones cómodos. Con Oriol en brazos. Sonrío incrédula cuando me dice que me estaba esperando, que estaba esperando un poco antes de darles el pecho, porque si monta toda la historia, luego ya no puede abrir la puerta.

Ostres! la logística amb un primer fill és complicada i pot arribar a ser desbordant!
Però si en vénen dos la cosa es complica. I no em refereixo a la «logística material» de cotxet, cadireta de cotxe i bressol, sinó la logística emocional i pràctica: com els bressolo si ploren a la vegada? com dóno el pit si tenen gana a la vegada? Com els adormo a la vegada? Com els agafo a la vegada? com els banyo? I perquè no, quin agafo jo i quin agafa la meva parella?

Ostras! La logística con un primer hijo es complicada y puede llegar a ser desbordante! Pero si vienen dos la cosa se complica. Y no me refiero a la «logística material» de cochecito, sillita de coche y cuna, sino a la logística emocional y práctica: ¿cómo los acuno si lloran a la vez? ¿cómo les doy el pecho si los dos tienen hambre? ¿cómo los duermo a la vez? ¿cómo los cojo a la vez? ¿cómo los baño? y por qué no, ¿cual cojo yo y cual coge mi pareja?

Al posar els peus a casa de la meva amiga m’he fet petita.
Al poner los pies en casa me mi amiga me he quedado pequeña.

Durant l’embaràs, ha imaginat com seria el seu part, la lactància, el dia a dia… No ha tingut el part imaginat, però ha quedat contenta. N’ha sortit un per baix i un per cessària, ho he provat tot!  diu, amb un somriure.

Durante el embarazo ha imaginado cómo sería su parto, la lactancia, el día a día… no ha tenido el parto imaginado, pero ha quedado contenta. Ha salido uno por abajo y el otro por cesarea, lo he probado todo! dice, con una sonrisa.

Ha passat 10 dies visitant els seus fills la UCI, ja que van néixer prematurs.
I la lactància la desborda. Seu al sofà envoltada de coixins i se’n col.loca un a cada pit. M’explica que de vegades els posa el xumet, que alguna presa els hi dóna amb biberó, amb la seva llet o amb llet de fórmula. Que sap que no és el millor, però així ella té un respir.
I em diu que li agradaria provar els portanadons.

Ha pasado 10 días visitando sus hijos a la UCI, porque nacieron prematuros.
Y la lactancia la desborda. Se sienta en el sofá rodeada de cojines y se coloca uno a cada pecho. Me cuenta que a veces les da el chupete, que alguna toma se la da con biberón, con su leche o con leche de fórmula. Que sabe que no es lo mejor, pero así ella tiene un respiro.
Y me dice que le gustaría probar los portabebés.

Jo, tan experta en parts naturals, en lactàncies prolongades i en criances respectuoses només he sigut capaç de dir-li que, sincerament, que em sembla admirable.

Admirable que estigui sola a casa amb dues criaturetes minúscules. Admirable que segueixi amb la lactància materna, i admirable que vulgui fer porteig doble!  🙂

Yo, tan experta en partos naturales, lactancias prolongadas y crianzas respetuosas sólo he sido capaz de decirle que, sinceramente, me parece admirable.

Admirable que esté sóla en casa con dos criaturitas minúsculas. Admirable que siga con la lactancia materna, y admirable que quiera hacer porteo doble! 🙂

Així que ens hem posat  a practicar 🙂
Li he ensenyat el fular elàstic, la bandolera i el meitai evolutiu.
S’ha quedat amb el Boba Wrap, ja que en pot portar un de sol o a tots dos.

Así que nos hemos puesto a practicar 🙂
Le he enseñado el fular elástico, la bandolera y el mei tai evolutivo
Se ha quedado con el Boba wrap, porque con él puede llevar a uno sólo o a los dos a la vez.

 

Li ha encantat el tacte, la suavitat.
M’ha dit que és com tenir-los agafadets als dos, però tenint les mans lliures!

Le ha encantado el tacto, la suavidad.
Me ha dicho que es como tenerlos cogidos a los dos, pero teniendo las manos libres!
Una vegada més m’he meravellat. M’he emocionat, i m’emociono ara mentre escric.

Una vez más me he maravillado. Me he emocionado, y me emociono ahora mientras escribo.

Des d’aquí, aprofito per felicitar a totes les mares i pares de bessons, i en especial a tu, Mireia. Moltes gràcies!

Desde aquí aprovecho para felicitar a todas las madres y padres de gemelos/mellizos, y en especial a tí, Mireia. Muchas gracias!

Montse.

 

Ver videos:

5 comentarios en “Quan l’alegria és doble / Cuando la alegría es doble

 1. Jooooo bonitoooo!!! que dulce que cantidad de sentimiento, gracias Montse me ha encantado leerte, y si creo que es admirable.
  Felicidades madres de dobles!!!

 2. Llevar a uno de tus hijos porteado es genial, sentirlo tan cerca es una experiencia única. Pero llevar a los dos a la vez es sentirte la reina del mundo. Tienes contigo lo que más importa, y te da la sensación de que los tienes protegidos de todo mal.
  Yo los he porteado desde que tenían unos tres meses, y sigo haciéndolo ahora que tienen casi 23, de a uno o a los dos a la vez.
  ¡Enhorabuena a Mireia por sus nenes!

 3. Buuuffff! Que emocionant! Escric aquest comentari amb llàgrimes als ulls. Sempre he admirat moltíssim a les mares de bessons, m’al-lucina com ho fan per tirar endavant dues criaturetes alhora. Si a sobre es decanten per la lactància materna, l’admiració és més gran encara. Ara, que he vist que fins i tot n’hi ja que decideixen portar-los a coll a la vegada, com la Mireia, llavors es converteixen directament en les meves ídols! Que bona! Moltes felicitats a aquesta súper mama!

 4. Os felicito a las dos. Es fantástico ver como entre madres nos ayudamos.

  Mireia, enhorabuena por tus peques y por tener amigas como Montse 🙂

  un abrazo!

 5. Quina sorpresa, Mireia!!! M’ha encantat veure’t a tu i els nens en aquest blog. Estàs radiant. Un petonàs des de la Xina. Ja saps qui sóc???

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *